Indonéziai királyi család tüntette ki Cseszneky Miklós nemzetközi kapcsolatok szakértőt

 


Munkássága elismeréseként az indonéziai Mangkualaman királya dinasztikus érdemrenddel és hercegi címmel tüntette ki Cseszneky Miklós nemzetközi kapcsolatok szakértőt.

Több évtizedes szakmai és humanitárius tevékenysége, valamint a királyi család körül szerzett érdemei elismeréseként Őfelsége II. Mangku Alam, az indonéziai Mangkualaman Királyság uralkodója a Mangkualamani Koronarend nyakékkel ékesített nagykeresztjével és hercegi, másképp fejedelmi grófi (Kangjeng Pangeran) címmel tüntette ki gróf Cseszneky Miklós magyar születésű nemzetközi kapcsolatok szakértőt és pszichoterapeutát.

A Cseszneky család a honfoglaló magyarokhoz csatlakozó Ketel kabar-besenyő kagántól, illetve a Csesznek várát építtető Cseszneky Jakab királyi kardhordozótól származó ősi magyar-horvát nemesi família, mely a múlt században még a macedón trónra is igényt formált. A család most a jávai arisztokrácia részévé is válik. 

A kitüntetett Cseszneky Miklós herceg számos nemzetközi lovagrend tagja, továbbá több állami és dinasztikus érdemrend birtokosa.

Mangkualaman Királyság az indonéziai Yogyakarta különleges régióban található jávai szuverén fejedelmi állam, amely korábban Pakualaman néven volt ismert. Mangkualaman Királyság különleges monarchikus jogállását az indonéz alkotmány VI. fejezetének 18., 18A. és 18B. cikkei szabályozzák.

(A fényképet a Mangkualamani Királyi Család bocsátotta rendelkezésünkre.)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Beiktatási szertartást tartottak a máltai lovagok

Az Augustan Society elismeri Mangkualaman Királyságot

Rangos kitüntetést kapott Pályi Sándor Lajos mezőtúri ügyvéd