A varsói spanyol követség lengyel újságírókat próbált meg befolyásolni

Małgorzata Wołczyk

Spanyolország varsói nagykövetségének egy munkatársa megpróbált nyomást gyakorolni Małgorzata Wołczyk lengyel újságíróra, a Do Rzeczy nevű konzervatív hetilap szerkesztőjére annak érdekében, hogy ne publikáljon a spanyol kormányt kritizáló cikkeket.

Amint arról a befolyásos spanyol blogíró, Elentir beszámolt, Małgorzata Wołczyk lengyel újságíró a spanyolországi El Toro TV Dando caña című műsorában hozta nyilvánosságra a spanyol diplomácia befolyásolási kísérletét.

Wołczyk, aki magas szinten beszél spanyolul, gyakran publikál cikkeket Spanyolországgal kapcsolatos kérdésekről a Pedro Sánchez szocialista-kommunista kormányát kritizáló nézőpontból. A fent említett műsorban Wołczyk kifogásolta, hogy felhívta őt a varsói spanyol nagykövetség egyik tisztviselője, azzal a szándékkal, hogy nyomást gyakoroljon rá a Sánchez-kormányt bíráló cikkei miatt.  

Mint arról a lengyel újságíró beszámolt - aki azért érkezett Spanyolországba, hogy részt vegyen egy katolikus közéleti kongresszuson - a váratlan telefonhívásra egy hónappal ezelőtt került sor. A televíziós program résztvevői megdöbbenve értesültek arról, hogy a spanyol diplomácia misszió úgy viselkedik, mintha a Spanyol Szocialista Munkáspárt (PSOE) kommunikációs ügynöksége lenne.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Indonéziai királyi család tüntette ki Cseszneky Miklós nemzetközi kapcsolatok szakértőt

Beiktatási szertartást tartottak a máltai lovagok

Az Augustan Society elismeri Mangkualaman Királyságot