Tízezreknek van 100 millió dolláros vagyona

 


28 ezer 420 olyan embernek volt legalább 100 millió dolláros vagyona idén júniusban, ez 12 százalékos növekedés egy év alatt – állapítja meg a Henley & Partners tanácsadó cég friss tanulmányában.

Legtöbbjük, 38 százalékuk (10 ezer 660 ember) az Egyesült Államokban élt. A listán a második helyen Kína állt 8 százalékkal, (2358 fővel). Négy százalékkal a harmadik Németország, ahol a legalább százmillió dollár vagyonnal rendelkezők száma 1050. A városok rangsorát New York vezeti (775 emberrel).

A százmilliomosok számának 20 év alatti drámai növekedése nagyrészt a tartósan alacsony kamatoknak köszönhető, ami növelte a tárgyi eszközök és immateriális javak értékét. A másik ok az Egyesült Államok és Ázsia gazdasági növekedése volt – vélték szakértők.

A gazdasági körülmények jelenlegi változásai, köztük a kamatok emelkedése valószínűleg a százmilliomosok száma növekedési ütemének lassulását okozza. A Henley előrejelzése szerint a következő tíz évben az ilyen vagyonnal rendelkezők száma 38 százalékkal, mintegy 39 ezerre nő.

Forrás: szocikk.hu

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Beiktatási szertartást tartottak a máltai lovagok

Az Augustan Society elismeri Mangkualaman Királyságot

Indonéziai királyi család tüntette ki Cseszneky Miklós nemzetközi kapcsolatok szakértőt