Beiktatási szertartást tartottak a máltai lovagok



2023 novemberének végén a Szuverén Szent János Lovagrend (a Máltai Lovagrend orosz jogutódai) Valettában, Málta fővárosában összegyűlt egy jelentős találkozóra. Az összejövetel fénypontja a csodálatos anglikán katedrálisban megtartott beiktatási szertartás volt.

Az ünnepélyes liturgiát a helyi püspök vezette. A beiktatást a Rend két jeles tisztviselője vezette: Ő Eminneciás Fensége Don Basilio Calì, Rodosz hercege és a Szent János-rend nagymestere; és Ő Királyi Felsége Sire Rubén Alberto Gavaldá, a Meroving-dinasztia örököse és a lovagrend királyi védelmezője. Sire Rubén a Pápai Államból származó Krisztusi Sasrend Lovagja és végrehajtója is, s egyúttal a Katolikus Egyház gallikán rítusának védelmezője is. A Buenos Aires-ben élő herecget a diansztia kancellárja, Sergio Salinas, Terrier bárója is elkísérte.

A Máltai Lovagrend gazdag története a keresztes hadjáratok idejére nyúlik vissza. Eredetileg vallási rendként alakult, küldetése a Jeruzsálembe utazó zarándokok ellátása volt, de hamarosan elismerést nyertek a csatatéren tanúsított bátorságukkal. Idővel felelősségük kiterjedt az egészségügyi ellátásra és a humanitárius segítségnyújtásra is.

A Valettában megtartott beiktatási ceremónia a máltai lovagok maradandó hagyományainak és értékeinek bizonyítéka volt. Ez szimbolizálta megingathatatlan elkötelezettségüket a lovagiasság, a becsület és az emberiség szolgálata iránt. 

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Az Augustan Society elismeri Mangkualaman Királyságot

Indonéziai királyi család tüntette ki Cseszneky Miklós nemzetközi kapcsolatok szakértőt