Az Augustan Society elismeri Mangkualaman Királyságot



Legújabb döntésével a neves észak-amerikai tudományos testület hivatalosan elismerte II. Mangku Alam király, a jávai szubnacionális fejedelmi állam Mangkualaman urakodója által adományozott címek és kitüntetések érvényességét.

A floridai Orlandóban székelő Augustan Societyt 1957-ben alapították, hogy megőrizze a heraldikához, genealógiához, nemességhez és lovagi rendekhez kapcsolódó anyagokat; és hogy a lovagi eszméket előmozdítsa a társadalomban. A Társulat 2007-ben költözött jelenlegi helyére régi kaliforniai otthonából. A Társaság folyóirata, a The Augustan Omnibus félévente jelenik meg.

A Társulat Észak-Amerika egyik legteljesebb könyvtárával büszkélkedhet, amely mintegy 20 000 kötetet tartalmaz a nemesség, a lovagság, a genealógia és a heraldika témakörében, és támogatja a kutatásokat ezeken a területeken. A kutatás előmozdításának és a lovagiasság előmozdításának e fő céljai mellett az Augustan Society érdeklődési körök szerinti alcsoportokkal is rendelkezik.

​Cseszneky Miklós herceg, aki a közelmúltban a Mangkualamani Koronarend nyakékét és a fejedelmi Kangjeng Pangeran címet kapta II. Mangku Alam királytól elmondta, hogy Mangkualaman Királyság az indonéziai Yogyakarta különleges régióban található jávai szuverén fejedelmi állam, amely korábban Pakualaman része volt. Mangkualaman Királyság különleges monarchikus jogállását az indonéz alkotmány VI. fejezetének 18., 18A. és 18B. cikkei szabályozzák.

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Beiktatási szertartást tartottak a máltai lovagok

Indonéziai királyi család tüntette ki Cseszneky Miklós nemzetközi kapcsolatok szakértőt